Home Diverse Vrei să-ți faci singură rochia de mireasă? 5 lucruri de care să ții cont

Vrei să-ți faci singură rochia de mireasă? 5 lucruri de care să ții cont

by admin@nunta
cum iti faci singura rochie de mireasa

Toate viitoarele mirese se visează într-o rochie frumoasă, cu un design rafinat cu care să se facă remarcate în ziua cea mare și care să le scoată calitățile în evidență. Dacă ai o pasiune pentru croitorie, ai o mașină de cusut sau intenționezi să-ți achiziționezi, atunci îți poți crea propria rochie de mireasă la care visezi de când erai mică.

 

Rochiile de mireasă sunt foarte frumoase, dar nu toată lumea poate purta modelele pe care le vedem în magazine. Așa că, dacă ai de gând să-ți faci propria rochie de mireasă, ia în considerare tipul tău de corp și creează-ți modelul dorit.

 

Îți dezvăluim în continuare 10 trucuri de care e bine să ții cont atunci când alegi să-ți faci singură rochia de mireasă:

 

  1. Ține cont de experiența ta în croitorie

 

Dacă iubești cusutul sau ai în plan să-ți achiziționezi o mașină de cusut nouă, să ajungi să-ți faci propriile haine devine natural. Dar, când este vorba de rochia de mireasă, experiența în croitorie își spune cuvântul. Așa că, alege un design pe care îl poți finaliza cu cel puțin 2 săptămâni înainte de ziua ta cea mare. Optează pentru un material de calitate, rafinat și alege un model de rochie de mireasă simplu, pe care îl poți realiza ușor, iar accentul îl poți da cu un set de bijuterii strălucitoare.

Caută tipare de croitorie potrivite pentru nivelul tău de experiență în cusut. Nu trebuie să te limitezi la modelele pe care le găsești, ci poți veni cu propriile idei. Atâta timp cât modificările nu sunt uriașe, poți face cu ușurință modificări, cum ar fi să renunți la mâneci sau să adaugi o fundă în talie.

 

  1. Alege modelul și croiala ținând cont de locație și anotimp

 

Te căsătorești pe o plajă sau într-o grădină urbană? Ia în considerare locația nunții și vremea probabilă în timpul zilei nunții. Planifică din timp, verifică locația pentru a se potrivi cu lungimea, designul și materialul rochiei tale. De exemplu, dacă vrei o nuntă pe plajă, o rochie tip empire din voal sau mătase va fi absolut perfectă. Dacă preferi o nuntă boho, într-un decor superb de toamnă, dantela este materialul ideal.

 

Înainte de a coase toate elementele rochiei împreună, poți lua în considerare crearea unei căptușeli. Acest lucru este deosebit de important dacă ai o țesătură ușoară care ar putea fi transparentă, dacă ai ales dantelă sau un alt tip de țesătură aspră pentru rochia de mireasă care îți poate irita pielea și/sau dacă intenționezi să adăugi o crinolină la rochia ta.

 

  1. Optează pentru un croi și un material ușor de cusut

 

Cele mai citite articole

Foarte multe mirese se visează în rochia tip prințesă de bal, dar ajung să regrete de fiecare dată alegerea după nuntă când realizează cât de incofortabil este să te miști, dansezi, socializezi cu invitații încorsetată într-o rochie incomodă.

rochie de mireasa6

Tu vei fi cea care va purta rochia pe care urmează să o coși, deci ești în măsură să creezi eact modelul în care să te simți minunat. Țesătura pe care o alegi pentru rochie va fi un factor important pentru confortul acesteia. Ține minte că tu vei coase rochia de mireasă, așa că trebuie să te asiguri că materialul este ușor de manevrat, durabil și suficient de ușor pentru a da rochiei tale un aspect elegant.

 

  1. Creează o rochie de probă

 

Unul dintre cele mai importante sfaturi pentru începători în croitorie este să testeze cât mai mult. Experiența cu foarfeca și mașina de cusut este cea care contează și va face diferența dintre un rezultat deosebit și unul acceptabil. 

Pentru că probabil nu vei dori să riști cu materialul prețios ales pentru rochia de mireasă, creează o rochie de mireasă de test. Astfel, poți proba și testa rochia și să faci ulterior ajustările necesare. Dacă ai terminat rochia de mireasă de test, potrivește-o și privește-te cu atenție în oglindă din toate unghiurile. 

 

Dacă vrei să schimbi ceva, fie că este ceva în design sau dimensiune, sau lungimea rochiei, notează-ți toate ideile și decide ce vrei cu adevărat să vezi în rochia ta de mireasă finală. Așadar, o „rochie de probă” sau cunoscută în mod popular sub numele de rochie de muselină este întotdeauna o idee bună.

 

  1. Folosește elemente decorative

 

O rochie de mireasă simplă nu înseamnă că trebuie să fie banală. Dacă mergi pe un design de rochie minimalist, poți folosi ornamente și decorațiuni pe unele părți ale rochiei. De exemplu, pietrele de cristal Swarovsky, paietele, mărgelele și perlele sunt câteva dintre decorațiunile care vor face rochia de mireasă să strălucească, indiferent cât de simplă este. 

 

Asigură-te că ornamentele se potrivesc cu designul rochiei tale și că nu strică materialul în momentul în care le coși. Ferește-te de ornamentele care îți irită pielea mai ales dacă sunt în contact direct, deoarece îți vor produce neplăceri. Nu ți-ar plăcea o zgârietură roșie pe braț sau pe picior în ziua ta foarte specială.

 

Să-ți coși singură la mașina de cusut propria rochie de mireasă reprezintă mai mult pentru tine decât va însemna vreodată cumpărarea uneia. Efortul, dorința, emoțiile vor face parte din rochia ta și vei avea amintiri despre timpul pe care l-ai depus cu dragoste în crearea acesteia. Și, mai ales, vei ști că este modelul de rochie pe care tu ai visat-o, dar ai și creat-o!

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: