Ai ajuns în momentul în care formezi un cuplu cu o altă persoană, ceea ce înseamnă că situația financiară a devenit subiect comun de discuții. Atât banii pe care îi încasezi tu, cât și cei ai partenerului de cuplu pot reprezenta o sursă de discuție în contradictoriu, mai ales dacă nu se reușește crearea unui echilibru la nivel de cheltuieli (comune și personale) sau împrumuturi dacă aveți. Mai mult ca sigur că nu îți dorești să ajungi în situația de a renunța la partener pentru că nu v-ați înțeles la modul de repartizare a banilor, așa că, îți recomandăm să citești în continuare pentru a afla cum poți să treci peste discuțiile legate de bani cu zâmbetul pe buze!
Buget comun + buget separat = planuri de viitor?
Ca orice tânăr cuplu trebuie să vă gândiți la viitor și la modul în care va arăta acesta. Printre elementele pe care le veți lua în calcul se numără și bugetul comun. Sunt atât de multe lucruri pe care va doriți să le cumpărați sau pe care le aveți în vedere încât este imposibil să nu apară discuții pe marginea utilității acestor obiecte sau planuri. Mai ales dacă propunerea vine numai din partea unuia dintre parteneri. Până la urmă, atunci când este vorba despre bani în cuplu, totul se rezumă la un singur lucru: stabilirea modului în care o să cheltuiți banii pe care îi împărțiți.
Este bine să aveți bani la comun, dar și să vă păstrați un buget propriu pentru diverse cheltuieli personale, rate la împrumuturile personale etc. Aceasta este cheia succesului într-un cuplu, mai ales dacă v-ați gândit la o conviețuire pe termen nelimitat. Cu siguranță că în cazul în care unul dintre parteneri câștigă mai bine există posibilitatea de a se isca discuții în situația în care partea comună din buget nu este acoperită pentru luna respectivă. Cum o relație nu înseamnă doar bani la comun, ci și sentimente, nu este nicio problemă dacă partenerul care câștigă mai bine va oferi el diferența pentru ca lucrurile să funcționeze așa cum trebuie. Gestionarea cheltuielilor la comun
Se poate stabili o modalitate de achitare fie prin rotație, fie prin constituire unui buget comun pentru cheltuieli. Cea de-a doua opțiune este o soluție mai bună pentru că dintr-un astfel de cont se pot efectua plățile chiar și în mod automat și nu mai trebuie să se ajungă la un echivalent în cazul în care într-o lună valoarea cheltuielilor este mai mare, ceea ce va face că unul dintre parteneri să fie mai avantajați.
Cele mai citite articole
Achizițiile cu valori mari trebuie stabilite împreună
În cazul în care vrei să folosești banii din contul comun pentru a achiziționa un bun pe care îl consideri util pentru cuplu, este recomandat să discuți cu partenerul pentru a stabili dacă este de aceeași părere cu tine. În caz contrar, lipsa consimțământului total al unuia dintre parteneri, achiziția nu o să mai fie atât de binevenită.
Câștiguri mai mari, buget comun mai mare, planuri de viitor mai mărețe!
Dacă vrei să suplimentezi venitul cuplului, atunci poți să muncești mai mult (cu condiția să nu afecteze viața de cuplu). Banii în plus pot fi redirecționați către bugetul comun, ceea ce îi va oferi încredere în relație celuilalt partener. Până la urmă, nu trebuie să uiți că banii pot fi câștigați mai ușor decât se poate construi o relație pe termen lung. În acest fel nu doar bugetul comun va crește, ci și șansele ca relația voastră de cuplu să se transforme în ceva trainic și cu un viitor cât se poate de real!
Sursă: Atebank.ro