Construirea unei case este un vis al multor oameni. Pentru ca interiorul să fie funcțional și să ofere rezidenților un confort maxim, este necesar să se ia în considerare cu atenție aspectul camerelor, materialele de construcție utilizate și alți factori importanți. La ce ar trebui să fii atent atunci când alegi un proiect de casă unifamilială de la Cross Design?
Casa unifamilială – prin ce se caracterizează?
O casă unifamilială este o clădire al cărei scop principal este satisfacerea nevoilor de locuințe. Printre tipurile de case unifamiliale, se disting:
- case unifamiliale decomandate – sunt un bloc independent, poți amenaja până la două apartamente în ele,
- case semifamiliale unifamiliale – constau din două spații independente legate între ele printr-un perete cu două fronturi.
- case terasate unifamiliale – constau din mai multe sau o duzină de apartamente independente, cu doi pereți exteriori adiacenți clădirilor vecine.
O casă unifamilială trebuie să constituie un tot independent din punct de vedere structural , iar suprafața utilizabilă (de exemplu, în scopuri comerciale) nu trebuie să depășească 30% din suprafața totală.
Ce este inclus în proiectul de construcție a unei case unifamiliale?
Cele mai citite articole
Proiectarea casei este unul dintre cele mai importante documente fără de care investitorul nu va obține autorizație de construire. Ar trebui să fie pregătit în mai multe exemplare. Pe prima pagină a proiectului vei găsi informații de bază despre clădire – adresa, numele, unitatea de înregistrare, zona și numerele parcelei. În plus, ar trebui incluse detaliile investitorului și ale biroului de proiectare care a pregătit documentul. Partea principală constă dintr-un proiect de arhitectură și construcție și un proiect de amenajare al terenului.
Ce nu poate lipsi într-un proiect de casă unifamilială?
O parte indispensabilă sunt proiecțiile tuturor etajelor – atât deasupra nivelului solului, cât și dedesubt (de exemplu, subsoluri). În plus, un proiect pregătit corespunzător ar trebui să conțină secțiuni transversale ale clădirii – transversale și longitudinale, precum și proiecții ale fundațiilor, acoperișului și șarpantei.
Alte elemente care trebuie să apară în proiectarea arhitecturală și de construcție sunt fațadele și desenele instalațiilor sanitare, de electricitate, de gaz și de încălzire centrală. De asemenea, este necesar să se descrie materialele utilizate și parametrii exacți ai clădirii , luând în considerare, de exemplu, coeficientul de transfer termic al pereților despărțitori, performanța energetică, suprafața totală, suprafața utilizabilă. Un element important este, de asemenea, planul de protecție a securității și sănătății.
Alegerea dimensiunii unei case unifamiliale – ce să îți amintești?
Dimensiunea unei case unifamiliale este de o mare importanță pentru confortul locuitorilor săi, prin urmare, atunci când alegi un proiect, acordă o atenție specială. Merită să îți amintești să scazi camerele utilitare din suprafața totală a clădirii, cum ar fi un garaj intern- acest lucru îți va permite să planifici mai bine aspectul casei.