Home Nunta Unde se pun cocardele la nunta?

Unde se pun cocardele la nunta?

by admin@nunta
cocarde nunta

Introducere in Traditia Cocardelor la Nunti

Traditia cocardelor la nunti este una cu radacini adanci in cultura matrimoniala. Aceste mici ornamente, de obicei realizate din flori, panglici sau hartie, au rolul de a distinge invitatii speciali ai miresei si mirelui, subliniindu-le importanta si conexiunea cu cei doi protagonisti ai evenimentului. Prin urmare, locul unde se pun cocardele este nu doar o chestiune de estetica, ci si de simbolistica, reflectand statutul si relatiile dintre persoanele prezente la eveniment.

Cine Poarta Cocarde la Nunti?

Cocardele sunt purtate, in general, de membrii apropiati ai familiei mirilor si de cei implicati direct in organizarea si desfasurarea nuntii. Este obisnuit ca parintii, nasi, fratii, si surorile mirilor, dar si martorii, sa poarte cocarde. Pe langa aceste persoane principale, cocardele pot fi oferite si unor invitati speciali sau rudelor mai indepartate, in semn de respect si recunoastere a legaturii lor cu mirii.

Stiluri si Tipuri de Cocarde

Cele mai citite articole

Designul cocardelor poate varia considerabil, de la simplele panglici la aranjamente florale complexe. Selectia stilului depinde de tema nuntii, preferintele personale ale mirilor si, nu in ultimul rand, de buget. Cocardele florale sunt printre cele mai populare alegeri, adesea coordonate cu buchetele miresei si ale domnisoarelor de onoare, precum si cu decoratiunile generale ale locatiei. Panglicile, pe de alta parte, ofera o varianta economica si sunt usor de personalizat in culorile nuntii.

Locurile Traditionale pentru Plasarea Cocardelor

Locul unde se pun cocardele difera in functie de rolul fiecarui invitat. De obicei, cocardele sunt purtate pe piept, atasate de haina. Barbati le poarta pe partea stanga, in timp ce femeile le ataseaza pe partea dreapta, deasupra inimii. Aceasta diferentiere ajuta la mentinerea unui echilibru vizual si este usor de retinut de catre toti invitatiile. Pentru a evita deteriorarea hainelor delicate, cocardele pot fi atasate de o bratara sau un accesoriu purtat la incheietura mainii, mai ales in cazul domnisoarelor de onoare.

Eticheta si Sfaturi pentru Plasarea Cocardelor

Desi pare simplu, plasarea cocardelor trebuie facuta cu atentie. Este important ca acestea sa fie fixate in asa fel incat sa nu cadea sau sa se roteasca, stricand astfel aspectul general al tinutei. Mirii ar trebui sa asigure o scurta sesiune inainte de nunta, pentru a instrui persoanele care vor purta cocarde cum sa le fixeze corect. De asemenea, este politicos ca mirii sa ofere instructiuni clare despre cine va primi cocarde, asigurandu-se ca nimeni nu se simte neglijat sau confuz in legatura cu rolul sau in cadrul nuntii.

Cele mai citite articole

O sa-ti placa: