Sunt multe lucuri de rezolvat inainte de ziua cea mare: locatie, optiuni de meniu, flori, dar nu trebuie uitat ca, mai presus de orice, incheierea unui contract prenuptial este la fel de importanta.
Avocatii de divort impartasesc sfaturi pentru a aborda o problema care este garantata sa provoace tensiune. Acordurile prenuptiale sunt in crestere, in special in randul tinerilor. Conform avocatiolor de la https://jurio.ro/, 62% dintre avocatii chestionati au declarat ca au observat o crestere a numarului de clienti care cauta acorduri prenuptiale in ultimii trei ani. Si mai mult de jumatate dintre avocati au spus ca au observat o crestere a numarului de mileniali care solicita acorduri prenuptiale.
Cele mai citite articole
Prevalenta acordurilor prenuptiale nu face mai usoara sarcina de a cere partenerului sa semneze unul. Pentru a face conversatia mai putin spinoasa, am pregatit cateva sfaturi pentru a cere un acord prenuptial corect si echitabil.
- Purtati conversatia cat mai curand posibil. Aceasta este o conversatie sensibila si incomoda, dar daca este ceva de care iti pasa cu adevarat, ii datorezi partenerului tau sa o aduci in discutie cat mai curand posibil.
- Sa stii ca va fi o conversatie ciudata, grea. Nu exista nicio cale de ocolire: Aducerea in discutie va cauza o oarecare tensiune asupra relatiei tale. Ceea ce pare sa functioneze cel mai bine este adevarul. „Spune ceva de genul: „Eu si familia mea am discutat si am convenit intotdeauna ca, daca eu sau fratele meu ne-am casatorit vreodata, vom semna un acord prenuptial” sau „Prietenul meu cel mai bun a trecut printr-un divort oribil si tot ce isi aminteste el este cel care avocatul lui a spus: „Daca ai fi semnat un acord prenuptial”.
- Subliniati cat de multa durere de cap veti evita mai tarziu. In cele din urma, un acord prenuptial are puterea de a simplifica o situatie personala incurcata si dezordonata. Subliniati faptul ca un acord prenuptial va simplifica divortul si il va face mai rapid, mai putin costisitor si mai putin solicitant din punct de vedere emotional.
- Aminteste-ti partenerului tau ca toate relatiile se termina intr-un fel sau altul. Incercati doar sa faceti inevitabilul mai usor. O modalitate de a introduce ideea unui acord prenuptial este sa vorbiti despre cum ati dori sa fiti tratat la sfarsitul casatoriei. Toate casatoriile se termina, intr-un fel sau altul. In loc sa spuneti: „Nu ma pot casatori cu tine pana cand nu avem un acord prenuptial”, incearca sa o incadrezi astfel: „La sfarsitul casatoriei noastre, fie ca se termina cu moartea, asa cum am anticipat, sau cu divort, ce ar fi important. pentru tine? si cum ai vrea sa fii tratat?” Apoi, pivoteaza si intreaba-ti partenerul daca ar fi deschis sa auda ce ar conta cel mai mult pentru el in orice caz. Un acord prenuptial ar trebui sa faca ceva pentru amandoi si sa ofere o oarecare certitudine in momente dificile.
- Subliniaza ca un bun prenuptial aduce beneficii si sotului/sotiei cu venituri mai mici. Daca sunteti ingrijorat, amintiti-va ca un acord prenuptial atent scris si atent protejeaza ambele parti. Uneori, acordul prenuptial este si mai valoros pentru sotul mai putin bogat, deoarece ii ofera o anumita siguranta financiara in cazul unui divort.
- Sugerati-i sa creeze in comun acordul. Nu face din asta un joc de putere ciudat: ambii parteneri ar trebui sa fie participanti activi la elaborarea acordului prenuptial pentru a se asigura ca este corect.
Smecheria este sa faci din aceasta o afacere co-creata care sa abordeze ambele preocupari, nu doar partenerul care are mult mai multe venituri sau active decat celalalt. Poate fi util ca un mediator neutru sa te ajute sa ajungi la un acord care sa raspunda nevoilor si dorintelor tale.
Oricum ai face-o, incheie conversatia cu o promisiune ca vei fi corect si rezonabil pe tot parcursul procesului si asculta in mod activ preocuparile partenerului tau. Pastrand acest punct de vedere, cuvintele si faptele, veti ajunge la un acord care functioneaza pentru amandoi.