Cine nu a vrut să renunțe la tot și să înceapă să facă ceea ce iubesc cu adevărat? Dacă acest lucru se întâmplă doar ocazional în unele luni dificile, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la motivația dvs. profesională. Dar dacă aceste gânduri îți învârtesc în mod constant în cap, merită să te gândești.
Iată câteva semne care ar trebui să vă determine să credeți că mai devreme sau mai târziu este bine să vă schimbați profesia.
Înainte de a face acest pas, trebuie să știi că după aceea va trebui să o iei de la capăt – să studiezi, să cauți un loc de muncă, să fii începător, să câștigi o reputație.
Principalul lucru nu este să vă confundați dorințele cu oboseala sau condițiile de muncă precare într-un anumit loc. Dacă ești subestimat, nu îți plac regulile și cultura companiei, funcția și salariul – acest lucru nu este legat de profesia ta. Oboseala este tratată cu concediu și odihnă regulată, nemulțumire față de angajator – schimbarea locului de muncă. Dar nemulțumirea față de propria afacere trece doar cu o schimbare de profesie.
Emoții negative
Acordați atenție emoțiilor dvs. în timpul și după muncă. Dacă obișnuiai să te întorci de multe ori acasă cu bună dispoziție și acum ai fost atacat de apatie cronică și iritabilitate, acesta este un semn sigur că ești deplasat. Și dacă problema nu se află la angajator, atunci întrebarea se află în funcție și responsabilități.
Lucrați pentru un statut social bun și bani. Ați ales educația prin înfățișare sau cu alte cuvinte – prin starea financiară bună care vă va oferi, nu prin vocația voastră. Primești bani buni, lucrezi la un loc de muncă de prestigiu. Dar de multe ori, în acest caz, o persoană este bântuită de lipsa de satisfacție, deoarece nu face ceea ce și-ar dori.
V-ați ales slujba actuală din lipsa unei alternative mai bune. Pe de o parte nu ai de ales, dar pe de altă parte știi exact ce ți-ar aduce fericire. Poate ar trebui să continuați să căutați ceea ce vă place?
Simțindu-mă înstrăinat de muncă. Când o persoană lucrează prin vocație, este pasionat de profesia sa – studiază noile tendințe, crește constant profesional, se dezvoltă în carieră (dacă are interesul și capacitatea de a face acest lucru).
Schimbi prea des joburile. Dacă schimbați locul de muncă mai mult de o dată pe an și ceva nu merge bine, este posibil să căutați o profesie greșită și este timpul să vă deplasați într-o altă direcție.
Ai un vis să faci altceva. Visezi deja la un alt loc de muncă: încearcă noi poziții, învață lucruri noi, dobândește cunoștințe într-un domeniu nou.
Sursă: https://gasiti-job.com/