Când vine vorba de slăbit, punem mult accent pe cantități mai mici de alimente. Ne uităm la dimensiunile porțiilor, facem alegeri mai sănătoase sau poate urmărim caloriile. Și toate acestea, în încercarea de a reduce cantitatea de alimente și caloriile totale pe care le consumăm.
Dacă nu sunteți un fan al monitorizării meticuloase a dietei și nu doriți să vă concentrați prea mult pe ea, puteți face mici modificări de comportament care vă vor aduce beneficii.
Introduceți aceste patru trucuri simple, susținute de știință și observați. Rezultatele nu vor întârzia.
Mănâncă cu ustensile
Când mâncăm cu mâinile noastre (de exemplu, tacos, aripi de pui etc.), experiența senzorială este sporită de atingerea directă a mâncării, care contribuie la plăcerea generală a acesteia. Acest lucru duce la o creștere a consumului nostru, potrivit unui studiu din decembrie 2019, publicat în Journal of Retailing.
Rețineți că o parte din această plăcere poate proveni din atingerea mâncării, nu din apetitul propriu-zis.
Pauze între mușcături
Data viitoare când vă așezați să mâncați, faceți un efort să faceți o pauză între mese. Lăsați furculița în farfurie pentru o clipă. De ce? O analiză din American Journal of Clinical Nutrition a constatat că consumul la o rată mai mică poate duce la o reducere semnificativă a consumului de alimente.
Există mai multe motive pentru care mâncarea într-un ritm lent poate fi de ajutor. Se crede că a mânca la o rată mai mică poate afecta hormonii de sațietate, făcându-vă să vă simțiți mai plin. Dacă mâncați repede, aveți o durată mai mică a contactului senzorial cu alimentele, așa că mâncați mai mult.
Bea apă înainte de a mânca
Apa este bună pentru sănătatea noastră generală și luarea acesteia înainte de mese poate reduce senzația de foame, chiar înainte de a ajunge la farfurie. Dacă ți se pare greu să bei apă simplă, mănâncă fructe proaspete, felii de castraveți, răzuite cu ierburi pentru a spori gustul.
Sursă: https://vsichki-recepti.com/