Home Diverse 6 sfaturi de amenajare a locuintei pentru tinerii casatoriti

6 sfaturi de amenajare a locuintei pentru tinerii casatoriti

by admin@nunta

Mutarea in prima locuinta a unui cuplu proaspat casatorit vine la pachet cu un mix de emotii. Important este ca acestea sa fie constructive pentru ca procesul sa nu fie extenuant, ci sa constituie o activitate placuta in cuplu, care sa sudeze si mai bine casatoria.

Punctul de plecare este cel mai important in intregul proces de amenajare. De unde incepi? Ce stil vrei sa abordezi? Cum gasesti designul cel mai potrivit personalitatii voastre? Ce decoratiuni interioare vei folosi în amenajarea apartamentului?

In primul rand, noua locuinta trebuie sa se denumeasca, la finalizarea procesului de amenajare, „acasa”. Adica locul in care tu si partenerul tau va simtiti cel mai bine, unde va gasiti inspiratia, odihna si, bineinteles, unul pe celalalt.

„Acasa” este oaza de liniste a unui cuplu, asadar amenajarea primei locuinte reprezinta un punct de plecare esential pentru evolutia casniciei. Descopera mai jos cateva sfaturi de inceput pentru alegerea mobilierului, a designului camerelor si de amenjare a apartamentului si a finisajelor. Acasa este mai aproape decat iti poti imagina, trebuie doar sa tii cont de cateva reguli de baza.

1.    Alegerea culorilor

Paleta culorilor va reprezenta sufletul si personalitatea fiecarei camere. Nu uita ca este intotdeauna important sa va concentrati asupra relatiei, mai ales atunci cand vine vorba de a lua decizii importante precum crearea designului de vis pentru casa visurilor voastre. Compromisul trebuie luat in considerare inca din faza incipienta, pentru ca unele gusturi s-ar putea sa nu fie in acord cu ale partenerului de viata, chiar daca in viata de zi cu zi este usor sa luati anumite decizii impreuna.

Prima regula este sa stabiliti paleta de culori pe care veti merge pentru fiecare camera, pornind de la podea, pereti si usi. Comparati apoi cele doua propuneri si vedeti pentru ce puteti cadea de acord.

Așadar, este important sa discutati impreuna planurile pentru a va asigura ca amandoi sunteti multumiti de o decizie inainte de a continua decorarea casei.

2. Adapteaza bugetul

Ar fi perfect daca ne-am putea permite orice design la care visam. In realitate, insa, este nevoie sa faci si cateva compromisuri sau economii pentru decorul dorit, mai ales daca vrei sa pui ceva deoparte si dupa nunta.

3. Gusturile se discuta

Petreceti putin timp impreuna plimbandu-va prin magazine sau urmarind ofertele online, pentru a stabili care sunt interesele comune si pentru a ajunge la cateva alegeri in linii mari. Fiecare este liber sa isi exprime dorintele fara a fi judecat de celalalt, pentru a evita mai tarziu conflicte care pot aparea in urma gusturilor diferite.

Este de retinut faptul ca fiecare este influentat de mediul in care creste si de diferite contexte, iar acestea contribuie la definirea unei case ideale. In urma discutiilor veti reusi atat sa creati o legatura mai puternica si sa petreceti timp de calitate impreuna, cat si sa aflati cate ceva despre stilul fiecaruia ca proaspat cuplu casatorit.

4.    Romantismul se mentine in dormitor

Dormitorul este cea mai importanta camera din casa pentru un cuplu proaspat casatorit, deci necesita si cea mai mare atentie din partea ambilor parteneri. Trebuie sa fie locul unde evadati din cotidianul si stresul zilnic pentru a petrece cele mai frumoase clipe impreuna.

Alegerea patului este esentiala pentru a asigura confortul si romantismul unui dormitor matrimonial, asadar trebuie ales cu foarte mare grija si, in acelasi timp, in acelasi ton cu restul obiectelor de mobilier din camera. Nu uitati de noptiere, corpuri de iluminat ambientale si lumanari, pentru un cadru paradisiac.

5. Alege piese de mobilier durabile

Pentru ca este prima voastra locuinta, calitatea trebuie sa fie unul dintre criteriile principale in alegerea mobilierului. La inceput este important si esteticul, dar mai ales durabilitatea produselor cumparate. Mobila trebuie sa fie realizata din materiale calitative si cat mai adaptabila, pentru a fi mult mai usor sa redecorati oricand simtiti nevoia.

De asemenea, tineti cont ca primele produse de mobilier achizitionate trebuie sa fie si practice, precum canapeaua, patul, mobila si masa de bucatarie. Poti alege o masa de pe Vivre pentru zona de dining: gasesti o multime de modele de mese extensibile pentru dininguri mici, dar si mese fixe, mari, ideale pentru incaperile spatioase.

6. Tine amintirile in viata

Decorul locuintei voastre trebuie sa aiba amprenta personala a fiecaruia si este important sa cuprinda obiecte adunate de-a lungul timpului care au o semnificatie aparte. Amintirile sunt totul cand vine vorba despre o relatie, deci puteti dedica un spatiu special pentru a etala cele mai dragi momente, precum un perete cu fotografii sau o masa cu suveniruri din timpul calatoriilor. 

Pentru a-ti transforma locuinta din simpla casa in „acasa” este nevoie de efort la inceput, la fel ca intr-o relatie. Mai ales ca vorbim de una serioasa si de lunga durata. Asta presupune personalizarea locuintei, astfel incat sa fie pe gustul amandurora.

Lasati-va creativitatea sa zboare, experimentati, pictati peretii, puneti amintiri in rame personalizate si decorati camerele cu obiecte care sa va reprezinte pe amandoi, pentru o locuinta ideala.

O sa-ti placa: