Home Nunta Cum alegi parchetul potrivit pentru locuinta ta?

Cum alegi parchetul potrivit pentru locuinta ta?

by Ionescu Iuliana

Parchetul laminat arata ca unul din lemn masiv, diferenta fiind data de pretul mult mai accesibil al acestuia si de nenumaratele optiuni privind aspectul sau: stejar, nuc, artar etc. Totodata, parchetul laminat este foarte cautat pentru ca este simplu de montat.

Ce este parchetul laminat?

Parchetul laminat este un produs sintetic realizat din mai multe straturi care sunt etansate impreuna in procesul de laminare. Proiectat pentru a fi accesibil din punct de vedere financiar si durabil, parchetul laminat este format din patru componente distincte:

  • Un strat exterior transparent, rezistent la apa care ofera protectie impotriva petelor, loviturilor, zgarieturilor, arsurilor si a produselor chimice casnice.
  • Un strat de model: o imagine de rezolutie inalta a lemnului autentic sau a gresiei care este reprodusa prin tehnici sofisticate de imprimare si finisata cu rasina de melamina.
  • placa centrala HDF foarte durabila si rezistenta la umezeala constanta, lipita.
  • Un strat de echilibru, care garanteaza o placa perfect echilibrata, care nu se va adanci sau curba atunci cand este montata si intretinuta corespunzator.

Unde pot instala podele laminate?

Parchetul laminat este foarte durabil, fiind o alegere excelenta pentru zonele cu trafic intens, cum ar fi camere de zi sau holurile. Totusi, astazi, parchetul laminat nu se mai limiteaza la anumite incaperi. Designul si stilurile diferite il fac o optiune perfecta pentru aproape orice locuinta sau spatiu de birouri. Parchetul laminat rezistent la trafic greu si impermeabil iti permite sa il instalezi chiar si in bai sau bucatarii. Acest tip de parchet este, de asemenea, o alegere excelenta pentru subsoluri.

Lucruri de stiut despre parchetul laminat

Luati in considerare aceste caracteristici cheie atunci cand alegeti parchetul potrivit pentru locuinta dvs.

Grosimea

Parchetul laminat este de obicei disponibil in grosimi de la 7 milimetri pana la 12 milimetri. Toate tipurile ofera un nivel similar de rezistenta la incovoiere. Materialul laminat mai gros este mai potrivit pentru a rezista indoirii cauzate de suprafetele inegale si reduce zgomotul.

Latimea

Placile de parchet laminat variaza de la mai putin de 5 centimetri pana la 7 sau mai multi centimetri latime.

Finisaje

Puteti alege dintr-o lista aparent fara sfarsit, inclusiv cires, castan, hickory, artar, stejar, pin si nuc, asa cum puteti gasi la Home Expert Magazin.

Clasa de trafic

Clasa de trafic a parchetului laminat este simbolizata pe ambalaj prin litere (AC) si cifre de la 1 la 5. Cu cat este mai mare valoarea AC, cu atat este mai mare durabilitatea. AC 3 si AC 4 sunt cele mai comune modele rezidentiale.

AC 1: Proiectat pentru uz casnic cu trafic mic de picior, cum ar fi in dormitoare.

AC 2: Proiectat pentru uz casnic cu trafic mediu de picior.

AC 3: Proiectat pentru uz casnic in toate zonele cu trafic pietonal, inclusiv zone de trafic ridicat, cum ar fi holul sau bucataria.

AC 4: Proiectat pentru uz casnic in toate zonele de trafic si poate indeplini chiar anumite standarde comerciale, daca acest lucru este justificat.

AC 5: Proiectat pentru a rezista traficului comercial greu.

O sa-ti placa: